dilluns, 12 de setembre del 2016

Pràctiques d'estiu a ETH Bibliothek Zürich



Hola! Sóc estudiant del Grau d'Informació i Documentació de quart curs i aquí podreu llegir un petit resum del que han sigut les meves pràctiques d'estiu a l'estranger, concretament a la biblioteca universitària de Zuric. 

Han sigut sis setmanes, molt però molt ben aprofitades. He estat treballant en un projecte sobre el rànquing de rellevància del cercador del catàleg de la Biblioteca de l’Escola Federal Politècnica de Zuric (ETH), amb el recolzament de l'equip de “Product Management and E-Publishing”, que pertany al departament d'atenció a l'usuari. Però també disfrutant de la resta de Suïssa durant els caps de setmana. 

L’estrès que va resultar la primera setmana al trobar-me amb total responsabilitat sobre el projecte que em van assignar, es va calmar progressivament gràcies a la responsable del departament i la resta del personal de la biblioteca quan mostraven el seu agraïment per la meva participació en el projecte, el qual els ajudaria a prendre posteriors decisions, el que va fer que la motivació fes desaparèixer l’estrès. He sigut molt ben vinguda per tot el personal de la biblioteca que he pogut conèixer i m’he sentit molt còmoda. 
La responsable del meu departament s’ha preocupat per ensenyar-me altres àrees de la biblioteca i projectes interessants i innovadors, programar-me visites a altres biblioteques d’altres campus universitaris de Zuric, entre d’altres. Un aspecte que m'ha agradat molt i he trobat interessant, ja que he pogut aprendre coses molt diverses dins de l'àmbit de les biblioteques sense haver d'estar únicament centrada en el projecte pel qual treballava.
Com us deia, els moments lliures també han estat molt profitosos, viatjant a alguna part de la màgica Suïssa. Respecte el transport i la economia us recomano la targeta “Half-Price”, amb la qual tots els bitllets de qualsevol mitjà de transport surten a meitat de preu. Ja sabem que Suïssa és cara, però també que val molt la pena visitar-la! 

A més, el departament de recursos humans de la biblioteca de l'ETH s'ha encarregat d'assignar-me un allotjament amb una bona localització, a prop de la feina. Per cert, una residència d’estudiants (Maximilianeum) amb un súper cuiner, que prepara sopar cada dia de dilluns a divendres!
Per acabar, dir-vos que aprofiteu la vida d'estudiant, que aquest tipus de programes internacionals obre moltes portes i són molt enriquidores a nivell professional i com no, personal, i acaben essent experiències molt útils per a la vida. A qui no li agrada viatjar? Per cert, us deixo enllaçada una entrada de fa uns mesos de la meva experiència Erasmus als Països Baixos.

A continuació dues fotografies de Zuric des de la muntanya d'Utilberg que espero que us agradin.

Ciutat de Zuric des d'Utilberg

Llac de Zuric des d'Utilberg



Carolina Pons 
ETH Bibliothek Zürich, agost-setembre, 2016






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada