dimecres, 15 de setembre del 2010

Instituto Cervantes de Tunis 2010

Hola,

Un cop acabada la meva experiència a Tunis, us escric un decàleg a tenir present...

1. L'experiència de fer pràctiques a l'estranger és molt recomanable, pel que aprendreu a la biblioteca, pel que visitareu i pel que aprendreu... de la vida.

2. L'Instituto Cervantes val la pena, la gent i l'ambient són molt agradables. La feina (si és com aquest any) serà d'auxiliar: atenció al públic, revisió de prestatges, senyalització... coses així senzilles.

3. El país és barat i s'hi pot viure bé: fer excursions pels voltants de Tunis o visitar la medina de la ciutat no té preu.

4. Aneu amb ganes de passar calor (això sí, hi ha molt bones platges on refrescar-se! Tota la zona del Cap Bon... i trenta mil més).

5. Hi ha força espanyols per la ciutat que podreu conèixer, així com autòctons :)

6. Si sou noies... podreu vestir amb normalitat (escot, faldilla, el que sigui!) això sí, rebreu piropos pel carrer constantment porteu la roba que porteu (cal anar amb moltes ganes i tenir paciència! i al final, aprendre quatre trucs per fer-ho més lleuger...).

7. I sobretot...... assegureu-vos que no caigui en temps de Ramadà! Tres dies fan gràcia, és fins i tot recomanable veure-ho per saber de què va, però un mes sencer pot arribar a ser durillo -ho diu la veu de l'experiència i les veus d'aquí...-. Atenció per l'agost 2011!!

8. Si parleu francès o àrab tot seria més fàcil, però al Cervantes tothom parla espanyol, fins i tot els tunecinos farien l'esforç, i a la Medina us sentireu com a "casa" (?!) (Pantoja! Villa Maravilla! Aquí más barato que en Andorra!...).

9. Encara que dels més light, recordeu que es tracta d'un país musulmà.

10. Si busqueu exotisme, playas de ensueño, casetes blanques vora el mar, bons dolços (abstenir-se al·lèrgics a la mel) i, sobretot, si esteu disposats que cada dia sigui una Experiència (en majúscules), escolliu el Cervantes de Tunis.

Bon voyage à tous,
Caterina

1 comentari:

  1. Jo vaig fer pràctiques a Tunis fa uns anys i va ser totalment recomanable!

    Això sir, la calor era mortal... sort que no tenia ramadan!!!!

    ResponElimina