dijous, 23 de setembre del 2010

Cercant feina als Estats Units

Avui ens retrobem de nou i ho fem deixant-vos constància de dos interessants recursos en línia que podrien garantir-vos la possibilitat de treballar als Estats Units en un futur no gaire llunyà, si és que així ho desitgeu.

El primer que us presentem no és altre que LISjobs.com, empresa que des de l’any 1996 s’ha abocat a la feina de proveir el seu assessorament tant a bibliotecaris com a professionals de la informació i la documentació. Com sol ser habitual en aquest tipus de recursos, comprovem com la possibilitat de treure rendibilitat al recurs no està únicament a l’abast de tots aquells de vosaltres que cerqueu feina, sinó també al de totes les biblioteques o empreses que tinguin a bé publicar les seves ofertes laborals. Tot plegat, constitueix una òptima oportunitat per obrir-se pas dins el nostre àmbit de treball, i per què no? Poder fer-ho més enllà de les nostres fronteres.

Concloem l'entrada d’avui dijous, deixant-vos notícia encara d'un altre recurs de similars característiques, i ho fem presentant-vos Joblist.ala.org. Com podreu imaginar, aquí amb allò que tractem és amb la bossa de treball de l’ALA (American Library Association) i en definitiva amb una nova i detallada font d'ofertes laborals a la qual podeu accedir tot prement l’enllaç que us facilitem, per finalment decidir si alguna d’elles s’escau o no al vostre perfil professional o les vostres necessitats.

3 comentaris:

  1. Sé que aquesta entrada és ja una mica antiga, però tinc una pregunta: per treballar als EUA no és imprescindible tenir un grau gestit per l'ALA, excepte tratant-se de biblioteques molt petites? Com podem fer que l'ALA reconegui els nostres estudis de Biblioteconomia? Perquè si no, en realitat són molt poques les nostres opcions per treballar de bibliotecaris als EUA.

    ResponElimina
  2. Hola Marta!

    Si no estic equivocat, l’ALA exerceix una funció d’acreditació de programes de formació (en Informació i Documentació) als Estats Units i Canadà: http://www.ala.org/offices/accreditation.

    És a dir, un particular no pot «fer-se acreditar» per l’ALA.

    Imagino que el que hauria de fer un titulat estranger per ser tingut en compte per un empleador dels Estats Units és aportar informació sobre el prestigi i la qualitat del centre que li ha donat el seu títol.

    És a dir, fer arribar documentació conforme la seva facultat o universitat ha estat avaluada satisfactòriament al seu país d’origen per algun organisme de qualificació, o una cosa equivalent.

    Si el professional en qüestió no disposa d’un títol universitari oficial, pot optar per aconseguir algun certificat professional, com el que es proposa aquí: http://www.certidoc.net/.

    Fins ara,

    ResponElimina
  3. Gràcies, Amadeu, per la teva resposta!
    Ho tindré en compte per quan torni a enviar un CV en què exigieixin tenir una llicenciatura acreditada per l'ALA.

    Una abraçada!

    Marta

    ResponElimina