dijous, 16 de juliol del 2009

Pràctiques a la Hispanic Society de Nova York

Hola a tots/totes!

Em dic Sergi Montes i estic acabant la llicenciatura de Documentació i en aquests moments estic col·laborant amb la Rare Books and Manuscript Section de la Hispanic Society de Nova York.

Per començar només dir-vos que és un dels centres de referència en l'estudi de l'àmbit hispanoamericà, en gran part gràcies a la seva immensa col·lecció bibliogràfica i artística. I com a mostra un botó: la biblioteca té un fons de més de 15.000 llibres impresos abans del 1701, incloent primeres edicions del Quixot, la Celestina, Tirant lo Blanc, a més de manuscrits, mapes, fotografies, etc. (i que el personal s'encarregarà d'ensenyar-vos amb orgull...)

He tingut l'oportunitat de poder triar quina tasca portar a terme al llarg de la meva estada i em vaig decidir per l'estudi de la seva col·lecció cervantina, dels segles XVIII i XIX. Cal dir que el personal del centre és molt amable i atent, amb una total predisposició a compartir la seva experiència i coneixements.

Possiblement el seu inconvenient és la seva ubicació, molt allunyada de la frenètica activitat del lower Manhattan, tot i que hi ha temps més que suficient per a descobrir la ciutat.


View Larger Map

Gràcies a aquesta estada he pogut entrar en contacte amb altres professionals però també conèixer amb més detall algunes de les principals biblioteques de la ciutat, com la seu central de la New York Public Library o les biblioteques de les universitats de Columbia i la NYU.

De fet no us descobreixo res de nou si us dic que l'activitat cultural i d'oci d'aquesta ciutat és fantàstica. Només una recomanació: la lectura del Time Out o bé la consulta del web de NYCGO.

Si us animeu a fer turisme per altres ciutats de l'entorn (Washington, Philadelphia, Boston, etc.) us recomano els següents recursos:

GOtoBUS (per a contractar visites i tours)

Megabus (si el que voleu és únicament comprar bitllets econòmics i organitzar-vos vosaltres mateixos les visites)

Per tant podreu deduir que es tracta d'una experiència totalment recomanable, ja que a més de poder millorar l'anglès tens la possibilitat de viure la ciutat amb tota la seva intensitat i d'alguna manera hi estàs el temps suficient com per a començar a sentir-te com un newyorker més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada