dimecres, 27 de maig del 2009

Un any en pràctiques a l’Istituto Universitario Europeo (Florència)


Ja fa més de tres mesos que vaig acabar la meva estada a l’EUI (European University Institut), a Florència, i tot i que ja vaig escriure quan feia més o menys sis mesos que havia arribat, ho faig de nou per donar a conèixer aquesta oportunitat a aquells que no n’han sentit a parlar i també per provar d’animar als que potser tenen algun dubte.

L’EUI es una institució europea que ofereix formació i programes de ciències socials (el més habitual és el Ph.D). La biblioteca es troba a San Domenico di Fiesole, molt a prop de la ciutat de Florència, concretament a una preciosa abadia des de la qual es tenen unes vistes impressionants.


Quant a la feina, l’horari és prou bo, ja que es treballa fins a les cinc de la tarda (de dilluns a divendres). A la biblioteca hi ha diferents serveis (adquisicions, préstec interbibliotecari, publicacions periòdiques, catalogació), i cada trainee pertany a un de concret, tot i que després es fan tasques diferents i no només aquelles del teu servei. Tothom per exemple realitza atenció a l’usuari, normalment dos cops per setmana.

I què dir de Florència… a més de practicar idiomes (cal tenir en compte que a més d’aprendre italià es practica l’anglès, ja que és l’idioma oficial de l’EUI), estàs a una ciutat preciosa que mai s’acaba. La veritat és que trobo a faltar molt Firenze, i també tots els amics que he fet allà i que espero tornar a veure molt aviat.


Així que ja veieu, és una molt bona oportunitat i no la podeu deixar passar!

Aprofito per enviar una abraçada molt forta a les companyes de la Facultat que ara són allà, la Joana i l’Alba.



Elisabet

1 comentari:

  1. Eli!!
    Benvinguda!
    Ai, quins records...
    és dura la tornada a casa, però l'experiència de Florència no té preu...

    Mireia

    ResponElimina