divendres, 22 de maig del 2009

Programa Eurodissea d'intercanvi internacional


Hola a tothom,

Aquí teniu una primera entrega amb informació útil obtinguda de la Jornada per trobar feina i pràctiques a l'estranger, que va tenir lloc el passat 8 de maig, organitzada per Feina UB.

Avui destaquem el programa Eurodissea. Eurodissea és un programa que propicia l'intercanvi d'experiències laborals entre joves europeus.

Les regions ofertes són les que financen les despeses que comporta l'acolliment dels participants.
En principi els països són els de la Unió Europea, a més a més de Croàcia, Noruega i Suïssa. La durada de les estades és de 4 a 7 mesos i està dirigit a persones entre 18 i 30 anys, residents a Catalunya, amb coneixement suficient de l'idioma del país d'acolliment i amb experiència en l'àmbit professional de l'estada. El nombre de places és d'unes 160.

El període per sol·licitar la plaça és continu, això vol dir que les sortides s'organitzen en funció de les ofertes del país d'acolliment.

El programa ofereix, a més a més, un curs intensiu durant un mes de l'idioma del país de destinació, un programa de visites i activitats culturals, assegurança d'accidents, seguiment per part del SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya), i una beca que permet fer front a les despeses de manutenció i allotjament. De l'allotjament es fa càrrec l'organització d'acolliment de cada país o regió.

Què s'ha de fer per participar?
Molt fàcil: descarregar la sol·licitud , emplenar-la, signar-la i enviar-la per correu o lliurar-la personalment a:

Servei d'Ocupació de Catalunya
Intercanvis Internacionals
C/ Llull, 297-307
08019 Barcelona

Per a més informació sobre aquest programa: http://www.oficinatreball.net/socweb/export/sites/default/socweb_ca/ciutadans/orientacio_feina/extranger/treball_practiques/Eurodissea_Leonardo.html.

Una experiència d'una exalumna de la Facultat dins del Programa Eurodissea: http://mobilsbid.blogspot.com/2005/05/experincia-pars-amb-el-programa.html.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada