dimecres, 18 de març del 2009

Pràctiques d’estiu a l’estranger. Convocatòria del 2009

Com cada any, ja s’ha posat en marxa la maquinària per portar a terme les pràctiques d’estiu a l’estranger, una activitat molt esperada per molts alumnes, perquè permet millorar un idioma estranger, conèixer una altra ciutat i adquirir una mica d’experiència professional en una institució que pot ser rellevant en el món de la informació i la documentació.

Enguany s’ofereixen 45 places en llocs molt diversos, com ara Argentina, Mèxic, Filipines, Estats Units, Tunísia... I per descomptat a Europa (Itàlia, França, Alemanya...). Les places en ciutats on l’anglès és la llengua pròpia sumen un total de 13. Però també es pot practicar el francès, l’alemany, l’italià, l’àrab, el turc, el rus, el xinès...

En relació a l’oferta de l’any passat convé destacar les incorporacions de l’Instituto Cervantes a Pequín, el CERN, a Ginebra, i l’ambaixada d’Espanya a Londres. D’altra banda es manté l’oferta en centres d’un interès molt alt, com ara la London School of Economics o l’ACNUR (que augmenten a dues les places ofertes), l’ETH de Zuric, The Hispanic Society of America, a Nova York, o la British Library, per mencionar-ne només una mostra.

Alguns dels centres que participen en aquest programa ofereixen ajudes econòmiques; però la majoria, no. Concretament, de les 45 places ofertes, 20 tenen alguna mena d’ajut (econòmic, d’allotjament o manutenció). Per complementar aquesta situació, la Facultat està cercant col·laboracions econòmiques d’empreses del sector. Quan es disposi de la informació, es farà pública.

El termini per fer la sol·licitud acaba el 17 d’abril. S’espera que la resolució es faci pública abans d’acabar el mes.

Per a més informació, accediu a: http://www.ub.edu/biblio/atencio-i-serveis-a-lestudiant/programes-dintercanvi-i-mobilitat/111-practiques-destiu-a-lestranger-condicions-i-requisits.html.

Per a més informació: Candela Ollé (olle.candela@ub.edu) i Oficina de Relacions Internacionals (ori-fbd.@ub.edu).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada