divendres, 2 de gener del 2009

Nous centres Erasmus disponibles per al curs que ve: Enssib, a Lió

Com dèiem en el missatge anterior, a partir del curs 2009-2010, els estudiants de la Facultat disposen de dues noves destinacions per triar dins del Programa Erasmus.

Presentem avui la segona novetat d'aquest curs: l'École nationale supérieure des sciences de l’information et des bibliothèques (Enssib): http://www.enssib.fr/, un centre europeu d'un alt reconeixement professional, situat a Villeurbanne, a tocar de Lió (França).

L'Enssib forma part d'un grup d'uns 25 centres de formació superior depenents de l'Estat francès, dedicats a la capacitació dels futurs funcionaris del més alt nivell en àmbits diversos (enginyeria, administració, política, pedagogia, magistratura...).

A més de la formació que s'hi imparteix, que comentarem tot seguit, aquest centre destaca també per la dedicació a la recerca. Mostra d'això és la publicació de BBF: bulletin des bibliothèques de France, la revista de més prestigi a França: http://bbf.enssib.fr/.

La seva oferta de formació es concreta principalment en tres màsters, de dos anys de durada cadascun:

–Master Sciences de l’information et des bibliothèques
–Master Cultures de l’écrit et de l’image
–Master Livre et savoirs

A l'adreça següent trobareu les explicacions pertinents: http://www.enssib.fr/offre-de-formation/connaitre-nos-formations.

La localització d'Enssib és a Villeurbanne, una ciutat de 140.000 habitants (http://www.mairie-villeurbanne.fr/pages/front/index.asp) enganxada amb Lió, la segona ciutat en importància de França.

Pel que fa a l'allotjament, des de l'Enssib ajuden a trobar una solució adequada, bé en residències universitàries o en el sector privat: http://www.enssib.fr/npds/sections.php?op=listarticles&secid=68.
Recordeu els altres centres de parla francesa amb els quals ja tenim acord Erasmus per a la mobilitat:

A Bèlgica

–Université libre de Bruxelles. Faculté de philosophie et lettres (Brussel·les): http://www.ulb.ac.be/catalogue/philo/index.html.
–Haute école Paul-Henri Spaak. IESSID (Brussel·les): http://www.he-spaak.be/iessid/bd.htm.
–Haute École de la Province de Liège Léon-Eli Troclet (Lieja): http://www.prov-liege.be/epl/sup/p22_cs_3.php.

A França

–Université Pierre Mendès. IUT2 (Grenoble): http://www.iut2.upmf-grenoble.fr/.
Arriba el moment de prendre decisions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada