dimecres, 14 de gener del 2009

Convocatòria dels programes de mobilitat internacional per al curs 2009-2010: Erasmus i altres

Actualment són obertes les convocatòries per participar en els diferents programes de mobilitat acadèmica de cara al curs 2009-2010. El termini per presentar la sol·licitud i la resta de la documentació acaba el 18 de febrer de 2009, a les 14 h.

Programa Erasmus. Com segurament sabreu, el programa principal és l'Erasmus. Els estudiants de la nostra Facultat poden triar entre 15 universitats diferents, ubicades a Alemanya, Bèlgica, França, Grècia, Itàlia, Noruega, Països Baixos, Portugal i Regne Unit. S'ofereixen un total de 21 places. Enguany hi ha dos centres nous: la Universitat de Coïmbra (Portugal) i Enssib, a Lió-Villeurbanne (França). Els estudiants que resultin escollits rebran com a mínim un ajut econòmic de 1.750 euros pel semestre. Si són becaris de l'Estat i tenen un bon expedient acadèmic poden acabar cobrant un total de 5.350 euros. Per a més informació: http://www.ub.edu/biblio/atencio-i-serveis-a-lestudiant/programes-dintercanvi-i-mobilitat/107-beques-erasmus.

Convenis generals de la UB i grup de Coïmbra. Amb aquest programa els estudiants de la UB poden realitzar una estada temporal, amb el reconeixement acadèmic del que superin fora, en diverses universitats d'arreu del món. D'entre les universitats participants, les que ofereixen estudis del nostre camp hi ha, per exemple, la Université de Montréal (Quebec), Universidad Nacional Autónoma de México o la Pontificia Universidad Javeriana (Colòmbia). Econòmicament, aquest programa és menys dotat que l'Erasmus: els estudiants escollits no compten amb una quantitat assegurada, sinó que han d'optar a uns ajuts que s'adjudiquen segons els mèrits acadèmics. Per a més informació: http://www.ub.edu/biblio/atencio-i-serveis-a-lestudiant/programes-dintercanvi-i-mobilitat/110-convenis-generals-de-la-ub.

Programa CINDA. Des del proper curs 2009-2010 la UB s'incorpora activament a CINDA, una associació d'universitats nascuda a Amèrica Llatina. La nostra Facultat i la de Dret són les dues primeres que ofereixen als seus alumnes la possibilitat de portar a terme un període d'estudis en alguna d'aquests centres. Del conjunt d'universitats de CINDA, les que ofereixen els nostres ensenyaments són la Universidade de São Paulo (Brasil), Universidad de Costa Rica, Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey (Mèxic), Pontificia Universidad Católica del Perú i Instituto Tecnológico de Santo Domingo (República Dominicana). Per a més informació: http://www.ub.edu/biblio/programes-d-intercanvi-i-mobilitat/programa-cinda.html.

Ha arribat l'hora d'informar-se, fer càlculs i prendre la decisió més oportuna per tal d'incloure en el teu currículum un toc internacional.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada