dimecres, 3 de setembre del 2008

Genève 2008


Intentaré ser breu, però a la vegada exhaustiu i específic al mateix temps ;-) .

Durant aquest estiu l'Alba, l'Aida i un servidor hem treballat com a becaris a diferents organitzacions pertanyents a l'ONU (OIT, OMS, ACNUR). Al mateix temps, els tres hem viscut durant dos mesos a la residència Saint Boniface, situada al barri de Plain-Palais, al costat de la place du Circ. Els dies laborals treballàvem a les nostres respectives organitzacions, depenent de les hores que teníem estipulades al contracte. A la tarda aprofitàvem per donar una volta per diferents racons de la ciutat (Jardin Botanique, La Bastille, Jet d'Eau, Jardin Anglais, Cornavin, UN, Carouge, rue de la Confirmation) o anar a comprar menjar als supermercats que teníem més a mà. Hem tingut el privilegi d’assistir a les festes de la ciutat amb un impressionant piromusical o el festival organitzat durant les festes del municipi.

Destacar que el nivell de vida és molt bo i la ciutat a l'estiu és perfecta per viure-hi, la gent ha sigut molt amable amb nosaltres i ens han atès en tot moment a qualsevol dubte que teníem. Òbviament, hi ha de tot en aquest món.

Els caps de setmana aprofitàvem per fer excursions i visitar ciutats properes al llac Leman (Lausanne, Chillon, Nyon, Montreaux, Yvoire, Derniere...). Fins i tot, agafant un cotxe en préstec vam anar cap els Alps suïssos: Interlaken, Thun, Grinselpass, Berna...). En dos mesos hi ha hagut temps per fer totes aquestes coses. Podríem dir que Suïssa és com una postal, a cada paisatge o vista que veus és impossible no fer una fotografia.

Esmentar que hem tingut la sort de conèixer molta gent a la residència. L'idioma mai ha sigut un problema, entre anglès, castellà, català i un nivell mínim de francès ens enteníem a la perfecció amb tots. Dues persones ens han acompanyat durant tot aquest temps: l'Edu (de Navarra) i la Laura (de Valladolid). A la residència Cristina, Andrés, Mauro, Azucena... la llista és llarga. A més a més, hem tingut visites que ens han fet més agradable i acollidora l'estada.

Al treball hem conegut gent d'arreu del món; era curiós veure que a las 12 del matí estaves menjant en una taula amb un japonès, una tailandesa, un americà i una brasilera. L'anglès ens ha sigut imprescindible per entendre qualsevol conversació amb tots ells. He de reconèixer que el meu nivell d'anglès ha millorat bastant, obvi! per nassos has d’aprendre parlant 10 hores cada dia sense parar. Comentar que a la feina, els nostres supervisors sempre han estat a sobre de nosaltres cada dia, i han seguit la nostra evolució laboral. Les tres organitzacions són molt grans i molt modernes, amb tot un ple d'equipaments tecnològics. Hem pogut visitar algunes biblioteques, la de l'ONU simplement és impressionant.

En el meu cas, la meva tasca ha sigut traduir del francès al castellà tota la bibliografia de l'organització que hi ha a la intranet d'aquesta amb els programes HTML 8.0 i el catàleg de la biblioteca (Labordoc). A mitjans d'agost, vaig acabar i immediatament vaig començar a treballar amb la base de dades digital 'Greenstone'. La meva feina és fins demà col·locar i ordenar adequadament tots els documents en PDF o HTML referents a les conferències organitzades per la ILO (OIT) durant els anys 1945-2007.

Personalment aquesta experiència ha sigut molt profitosa per mi. No tot ha sigut un 'camí de roses', però finalment les conclusions són més que satisfactòries, tant a nivell laboral com personal. Demà és el meu últim dia i la veritat és que encara no sé com acomiadar-me de tota aquesta gent que m'ha ajudat tant durant aquests mesos.

Per mi, aquest 'internship' com a becari de l'OIT era un repte, i en part puc estar content dels resultats. Aconsello totalment que feu aquestes pràctiques a l'estranger, coneixes molta gent, aprens idiomes, fas turisme i et fas una idea del que és treballar a l'estranger durant un temps. A mi per exemple m'ha encantat, segurament l'any que ve tornaré a fer-ho i sé que estaré a l'altura de les circumstàncies. He encertat anant-me'n dos mesos a l'estranger.

The 'tovalloles crew' s'acomiada de vosaltres. Alba, Aida, Mario i companyia us han informat des de la ciutat de Ginebra (Suïssa).


Missatge enviat per Mario Gómez

1 comentari:

  1. Ei Mario i companyia!!
    Que guai tot el q expliqueu! :-)

    Molta sort demà al viatge de tornada!!!

    ResponElimina