dimarts, 4 de març del 2008

BOBCATSSS 2008


Catedral de Zadar, ciutat on se celebrà el congrés
Els dies 28, 29 i 30 de gener va tenir lloc a Zadar, Croàcia, el congrés internacional BOBCATSSS2008 organitzat pels estudiants de les universitats de Zadar, Osijek (Croàcia), i Berlin, Potsdam (Alemanya).

Van ser uns dies molt intensos, on estudiants, professors i organitzadors van fer possible que l’esdeveniment fos un èxit. Tots plegats, sota el lema: Providing access to information for everyone vam posar en comú temes d’actualitat en l’àmbit de la societat de la informació.

Per nosaltres va ser tota una experiència, ja que va suposar presentar projectes i treballs en públic, en anglès, i millorar així el nostre bagatge professional. A més allà vàrem conèixer i intercanviar vivències i casos pràctics a nivell de treball amb altres assistents. Durant els tres dies de congrés vam anar a diverses presentacions i, a la vegada, vam participar en tallers i taules rodones.

Sessió de treball. Candela Ollé, la segona per la dreta
El congrés va estar molt ben organitzat. El grup Falkensteiner Hotels va ser la seu on es va celebrar, un complex hoteler al costat del mar Adriàtic, als voltants del qual hi havia l’alberg juvenil on s’allotjaven molts estudiants.

Hi va haver una sessió d’obertura en la qual ens sorprengué l’actuació d’una soprano croata i la coral d’estudiants de la Universitat de Zadar. En el programa hi havia prevista una visita turística al nucli antic de la ciutat, com també una visita a la Biblioteca Pública de Zadar. El que ens va captar molt l’atenció després de visitar-la, va ser la sensibilització per la cultura i la formació en aquest país de l’est europeu que fa poc estava en guerra. La visita a les instal·lacions es va completar amb el visionat d’una presentació en la qual es feia esment dels premis obtinguts per la tasca de màrqueting, difusió i integració de la Biblioteca en el seu territori i la seva població.

La importància i consideració de la professió en la majoria de països representats traspuava. L’impacte del Congrés a la ciutat era evident tant pel que fa a les pancartes penjades de diferents edificis públics, monumentals i representatius com en molts cartells en paper que hi havia escampats i enganxats en les parets.

Moment d'esbarjo dels participants
La sessió de clausura va ser molt emocionant, perquè una de nosaltres, la Candela Ollé, va rebre un premi pel seu pòster!

Estudiants: voldríem animar-vos a presentar algun treball que vulgueu donar a conèixer a altres alumnes amb els mateixos interessos. Participeu en la propera edició del concurs: val molt la pena. L’any que ve, BOBCATSSS 2009 es celebrarà a Porto.

Per a més informació sobre l’esdeveniment podeu consultar les actes del congrés gratuïtament al dipòsit d’accés obert Edoc-server a la Humboldt-University Berlin:
http://edoc.hu-berlin.de/conferences/bobcatsss2008/ (es poden descarregar els documents en format pdf).

A més, al bloc del web de Bobcatsss 2008, s’hi troben moltes fotografies, vídeos i reportatges creats per l’esdeveniment: http://bobcatsss2008.org/zadar2008blog/, i a Flickr, aplicació per a gestionar i compartir imatges en línia gratuïtament: http://www.flickr.com/photos/bobcatsss08/2233224590/.

Volem agrair a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació totes les facilitats que ens ha ofert per poder dur a terme aquesta aventura!!



Mariàngels Granados, Anna Nicolau, Candela Ollé i Patrícia Russo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada