dilluns, 2 de juliol del 2007

Treballar a les institucions europees

Un altre punt a destacar de la Jornada de Mobilitat Juvenil Europea celebrada el dia 14 de juny de 2007, és la possibilitat que tenim els ciutadans dels estats membre de la Unió Europea per a treballar en algun dels seus organismes.

El personal intern d'aquestes entitats són funcionaris europeus que han superat les oposicions o bé que han opositat per a una plaça de personal de recerca.

D'altra banda, també hi ha agents contractuals: personal que té contractes de durada limitada i que es beneficia de condicions laborals similars a les dels funcionaris.

Pel que fa al personal extern, destaquen els experts nacionals destacats: funcionaris en comissió de serveis que provenen de diferents països i que treballen com a funcionaris interns durant un període determinat.

Més encarat als joves hi ha estades en període de pràctiques i joves experts en delegació: formació en pràctiques a les delegacions de la Comissió Europea als països en desenvolupament relacionades amb la cooperació.

Podeu visitar aquests enllaços interessants:
http://www.cde.ua.es/cde/opos.htm
http://www.es-ue.org/Default.asp?section=14
http://europa.eu/pol/socio/index_es.htm

Companys, ja veieu que la quantitat de possibilitats que hi ha per anar a l'estranger és molt àmplia. A banda de les oportunitats que ofereix la Facultat de Biblioteconomia, hi ha altres organismes que ens ho posen fàcil. Per tant, les ganes de conèixer món, cultures, persones i practicar llengües es poden satisfer convertint-nos en beneficiaris d'alguns d'aquests interessantíssims projectes.

Endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada