dijous, 26 de juliol del 2007

Pràctiques al Casal de Catalunya de Buenos Aires


Salutacions des de l'hivern austral argentí!

Som la Natàlia i la Mercè i us escrivim des del Casal de Catalunya de Buenos Aires, concretament des de la Biblioteca Pompeu Fabra, on estem fent les pràctiques. Ja portem un mes aquí i ja és hora d’explicar-vos com ens va tot.

A la biblioteca bàsicament estem fent tasques de catalogació d’obres de teatre català, la majoria, publicacions de finals del segle XIX i principis del XX, és a dir, unes joies, fins i tot firmades pels mateixos autors! Quan vam arribar, ens van demanar que féssim una petita auditoria de la situació de la biblioteca, tot i que ens van prioritzar la necessitat que tenien de catalogar les obres de teatre. Per a fer tot això, ens han donat plena confiança i llibertat, sempre en cooperació amb la bibliotecària, que només treballa a la biblioteca dues tardes a la setmana.

Un aspecte que ens ha sobtat, ha estat que fan servir la CDU juntament amb la taula de Cutter per als autors. Una signatura ben complicada... Però per al teatre nosaltres hem fet servir una signatura més senzilla, com la que es fa servir en biblioteques públiques per a les novel·les.

Pel que fa a la part “turística” del viatge, hem de dir que hem viscut un esdeveniment històric: va nevar a Buenos Aires! Feia 90 anys que no passava... A més a més, hem tingut temps per visitar tota la ciutat, menjar “asado” i “parrilla”, fugazza, beure mate... I la gent ha estat molt amable amb nosaltres, sobretot els del Casal! En definitiva, una experiència inoblidable!

Jo (Mercè), ja marxo d’aquí tres dies, però jo (Natàlia) encara tinc un mes més per continuar gaudint!




1 comentari:

  1. ostres! va nevar? q guai!
    Molt maques les fotos, sobretot la última, la de la neu! (allò que es veu al fons és una piscina?) jajaja

    salutacions ;)

    ResponElimina