dijous, 16 de març del 2006

D'Erasmus a Groningen


Som Elisabeth Cantos i Eva Xaver, estudiants de la diplomatura, i aquest és el nostre tercer any de carrera. Fa un mes i mig que estem vivint a Groningen, fins a final de juliol. Volem explicar una mica la nostra experiència per animar a tothom que s'aventuri a fer un Erasmus, ja sigui a França o a Califòrnia! Tant fa el lloc, la por, l'economia, l'idioma...

Nosaltres vam arribar aquí sense saber res d'anglès; bé, l'Ely tenia una base, però el meu anglès era pèssim. Les dues primeres setmanes vam passar-les fatal, tot s'ha de dir... Més d'un cop vam plantejar-nos: què carai fem aqui??? Qui m'ha manat venir aquí??? tot era nou, ningú ens entenia, la impotència de no poder comunicar-te, de veure que la gent anava al menjador de la residència i es posaven a veure una pel•lícula i nosaltres dues no enteníem res... era frustrant... Ara però tot va molt bé, ja entenem a la gent i cada dia parlem un xic més.

Us expliquem una mica quins són els punts més negatius i els més positius de la nostra experiència, val?

Punts negatius:

– No vam trobar cap estudi que s'impartís aquí i que et convalidin amb assignatures obligatòries de BiD. Nosaltres estem fent com un màster, anomenat EPIC (European Perspective and International Communication), que després passarem a crèdits de lliure elecció. Fem assignatures com Ethics, Intercultural Communication Theory...

– El temps!! El sol es veu ben poc aquí... la setmana passada va nevar quasi cada dia i fa molt de fred. Anem amb la bicicleta amunt i avall, semblem moros, però és molt divertit!

– Les botigues tanquen a les 6 de la tarda menys els supermercats, que tanquen a les 9.

Bé, però també hi ha coses positives! Moltes més que negatives!!

Punts positius:

– Estem vivint en una residència a 10 minuts amb bicicleta de la facultat. Aquí a la nostra residència som unes 40 persones, i hi ha gent de Portugal, Hong Kong, Itàlia, França, República Txeca, Polònia... Total que he conegut gent de tot el món!!! A part, a la meva classe hi ha gent d'Alemanya, d'Itàlia, de Grècia... És genial aprendre de tanta gent!!!

– Els professors són molt bons i ens ajuden molt, sempre estan pendents de si ho entenem, de si estem bé... són molt bons professors.

– Festa. Cada dia menys diumenge hi ha festa. Hi ha molt ambient universitari i la gent és molt oberta, a la discoteca és on aprens més anglès i on xerres més! Però també et trobes tots els espanyols que hi ha per aquí, que són molts... No pots tancar-te només amb els espanyols, perquè si no no aprens res de res!

Bé amics i amigues, no sé què més explicar-vos, jo personalment ja estic pensant d'allargar la meva estada aquí. Si teniu alguna pregunta o alguna cosa, podeu enviar-nos un mail a: evinxus@hotmail.com (Eva Xaver) o a eli_jose_2@hotmail.com. (Ely Cantos).

See you!!

4 comentaris:

  1. Nenes!!!
    Quina il·lusió retrobar-vos per aquí, jejeje :-) Veig que us ho esteu passant d'allò més bé... quina enveja!
    Eva, queda pendent l'excursió a Rajadell, oi?

    Cuideu-vos molt i penseu amb el formatge que ens vau prometre a l'Anna i a mi, eh!!!

    Us envio un raig de sol (tot i que aquests dies no fa massa bon temps) des de Barna city,
    aina.

    ResponElimina
  2. Ei noies a veure si dieu alguna cosa que desde que veu marxar ja només penseu en anar de festa i us heu oblidat dels que vem quedar aqui.....
    La Jessi i jo pensem molt amb vosaltres i esperem que ens dongueu classes d'english quan torneu (si arribeu a tornar mai..)
    Molts records de les boletaires i pageses de la Catalunya central!!!!

    Anna Cura

    ResponElimina
  3. Per anar en bicicleta sembleu "moros"?

    Em sembla que a Holanda tothom va en bicicleta (blancs, negres, moros, xinos ...)

    Jo ho considero un símptoma de civilització, de societat avançada ... en fi ...

    ResponElimina
  4. Si, a mi també m'ha sobtat lo dels moros...

    Eli! sóc la Berta. Si, si, aquella amb qui comparties acudits darrera el taulell d'ESADE.
    Docns mira, que a principis de Juliol me'n vaig a Frankfurt, al final ho he aconseguit!! Amb beca i tot!

    Veig que les coses et van tremendes, espero que seguiu així fins a finals de juliol!

    Un petonàs.
    Berta.

    ResponElimina